bevalt prima !

Verloskundige

Joan van Rossum

In 2005 ben ik vanuit Utrecht  naar Drenthe verhuisd, waar het mij nog steeds prima bevalt! Sinds mijn afstuderen in 2000 heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende manieren van werken. Met praktijk Akka geef ik er nu mijn eigen invulling aan. Ik ben zelf moeder van 3 kinderen en weet mede daardoor hoe belangrijk een persoonlijke begeleiding is tijdens je zwangerschap en bevalling. Rust, betrokkenheid, informatie en het voorkomen van onnodig medicaliseren zijn voor mij belangrijke aspecten van het mooie vak van verloskundige. 

 

Akka: het ganzenprincipe

Akka is de naam van de leidstergans uit het verhaal van Nils Holgersson. 

Ganzen kunnen veel grotere afstanden afleggen doordat ze in een V-vorm te vliegen. Dat heeft te maken met de luchtdynamiek. Tijdens het vliegen wordt de voorste gans aangemoedigd door de volgers. Als de voorste gans moe is, wordt deze afgelost door een andere die op dat moment wel genoeg energie heeft. Met andere woorden: degene die daar op dat moment het meest geschikt voor is, neemt het voortouw.

Dit ‘ganzenprincipe’ symboliseert voor mij de meest vruchtbare vorm van samenwerken: op basis van gelijkwaardigheid, gebruikmakend van ieders vaardigheden en talenten kom je verder en wordt het makkelijker een doel te bereiken. Als verloskundige en als coach vervul ik de rol van aanmoediger en zo nodig neem ik het voortouw.
ganzen 7


 

 

Contact&Spoed 

06 213 283 83

zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Bevalling
Borstvoeding
Coaching
kinderwens
Links
Miskraam
Praktijk Akka
verloskundige
Zwangerschap
Spreekuurlokaties

Oranjekanaal Noordzijde 58
Orvelte

Marktstraat 2
Zweeloo

Joan van Rossum

Gastenboek

Chantal
vr, 31 okt 2014

Hoi Joan! Ik wil jou heel e...

susan, Allart & marlo
di, 5 aug 2014

He joan, We willen je bedanke...

Rudy, Corine en Loïs
do, 6 feb 2014

Hoi Joan, Er zijn geen woo...