bevalt prima !

Regeldingen

 

Erkenning

Een man die niet getrouwd is met de moeder van zijn kind is niet automatisch ook de officiële vader. Hij kan toch officieel het vaderschap van het kind op zich nemen. Dit wordt erkenning genoemd. Het kind kan ook al erkend worden voordat het geboren is. Dit wordt het erkennen van de ongeboren vrucht genoemd. Erkennen doe je op het gemeentehuis. Voor erkenning is wel toestemming van de moeder nodig. Zij kan ofwel meegaan naar het gemeentehuis, ofwel een schriftelijke toestemming geven.

 

Huisarts en apotheek

Het is verstandig om aan de huisarts door te geven dat je zwanger bent. Hij/zij kan hier dan rekening mee houden, met name met het voorschrijven van medicijnen. Om dezelfde reden is het goed om je apotheek op de hoogte te brengen van je zwangerschap: zo wordt voorkomen dat je per ongeluk medicijnen krijgt die schadelijk kunnen zijn in de zwangerschap.

 

Kraamzorg

Een kraamverzorgster assisteert de verloskundige bij de bevalling en zorgt de eerste acht dagen voor moeder en kind. Je kunt je vanaf een week of 12 aanmelden bij een kraamzorgbureau, zie links.


Werk

Je moet je werkgever uiterlijk 3 maanden voor de uitgerekende datum laten weten dat je zwanger bent. Je hebt hiervoor een ondertekende zwangerschapsverklaring nodig.


Zorgverzekering en kraampakket

Licht je zorgverzekeraar in over je zwangerschap. Afhankelijk van je verzekering krijg je een kraampakket of moet je er zelf één kopen. Soms regelt je verzekeraar ook de kraamzorg. Vraag even na hoe dat bij jouw zorgverzekeraar geregeld is.

 

Contact&Spoed 

06 213 283 83

zoeken
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Bevalling
Borstvoeding
Coaching
kinderwens
Links
Miskraam
Praktijk Akka
verloskundige
Zwangerschap
Spreekuurlokaties

Oranjekanaal Noordzijde 58
Orvelte

Marktstraat 2
Zweeloo

Gastenboek

Chantal
vr, 31 okt 2014

Hoi Joan! Ik wil jou heel e...

susan, Allart & marlo
di, 5 aug 2014

He joan, We willen je bedanke...

Rudy, Corine en Loïs
do, 6 feb 2014

Hoi Joan, Er zijn geen woo...