bevalt prima !

Prenataal onderzoek

Het is mogelijk om in de zwangerschap onderzoek te laten doen naar afwijkingen bij jullie kind.

Combinatietest

Het is mogelijk om vroeg in de zwangerschap (voor 14 weken) een combinatietest te laten doen. Een combinatietest combineert de uitslag van een bloedonderzoek (bloed van de moeder) met de uitslag van een echoscopische nekplooimeting. Met deze uitslagen wordt de kans berekend dat het kindje waar je zwanger van bent Downsyndroom heeft of een andere chromosomale afwijking. De combinatietest zit niet in de basiszorgverzekering,  je moet de kosten zelf betalen, tenzij je 36 jaar of ouder bent. De kosten zijn rond de € 160,= in 2015. Deze test is een kansberekening, de uitkomst geeft geen zekerheid omtrent Downsyndroom of andere afwijkingen. Meer informatie hierover vind je op www.rivm.nl onder ‘Downscreening’.

De 20 weken echo (SEO)

Rond de 20 weken zwangerschapsduur kun je een Structureel  Echoscopisch Onderzoek laten doen. Bij deze uitgebreide echo wordt oa gekeken of alle organen er normaal uitzien, of er geen sprake is van een open rug of open schedel en of het kindje normaal groeit. Vaak is het geslacht van het kind te zien, maar dit is zeker niet het doel van deze echo. Dit onderzoek zit wél in de basiszorgverzekering. 

Op www.rivm.nl vind je onder ‘twintigweken echo’ uitgebreide informatie over deze onderzoeken. Bij de intake worden deze mogelijkheden desgewenst besproken.

Ben je 36 jaar of ouder?

Als je 36 jaar of ouder bent op het moment dat je 18 weken bent, kom je in aanmerking voor prenatale diagnostiek. Dat wil zeggen dat je een vlokkentest of vruchtwaterpunctie kunt laten doen als je dat zou willen. Als dit aan de orde is bespreken we de mogelijkheden bij de intake. Informatie over deze onderzoeken vind je ook op www.rivm.nl.  

 

Contact&Spoed 

06 213 283 83

zoeken
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Bevalling
Borstvoeding
Coaching
kinderwens
Links
Miskraam
Praktijk Akka
verloskundige
Zwangerschap
Spreekuurlokaties

Oranjekanaal Noordzijde 58
Orvelte

Marktstraat 2
Zweeloo

Gastenboek

Chantal
vr, 31 okt 2014

Hoi Joan! Ik wil jou heel e...

susan, Allart & marlo
di, 5 aug 2014

He joan, We willen je bedanke...

Rudy, Corine en Loïs
do, 6 feb 2014

Hoi Joan, Er zijn geen woo...